Alcadon genomför förändringar i koncernledningen

· Nuvarande norska VDn, Roy Furulund, har valt att frånträda sig rollen som VD i Alcadon AS och att kliva ur koncernledningen. Einar Feragen som för närvarande är försäljningschef för den norska verksamheten kliver in som tillförordnad VD och tar plats i koncernledningen med start den 1 januari 2022.
· Susanne Stengade, VD för Alcadon Danmark och Tyskland, intar rollen som Senior Vice President Central Europe med ansvar för den centraleuropeiska expansionen.
· Magnus Larsson, tidigare försäljningschef för Alcadon i Sverige, intar från och med den 1 januari 2022 rollen som Chief Operating Officer för den svenska verksamheten.

Einar Feragen har en master inom ekonomi och marknadsföring (Master of Science) från Handelshögskolan BI i Sandvika. Han har tidigare arbetat med sälj och marknadsföring i IT-branschen och försvarsindustrin och har sedan 2020 innehaft jobbet som försäljningschef på Alcadon AS med ansvar för sälj samt säljare/personal i hela Norge. Närmast innan Alcadon jobbade Einar som försäljningschef inom export av kapitalutrustning till lackeringsbranschen, med huvudmarknad Europa och USA. Han har även utbildning från försvaret och har haft ledande befattningar i både Norge och utlandet.

Roy kommer att fortsätta arbeta för Alcadon i rollen som senior rådgivare under det första halvåret 2022.

Stockholm den 30 december 2021

För ytterligare information kontakta:

Alcadon Group AB

Sonny Mirborn, VD

Mobil: +46 70 639 50 92

E-post: smi@alca.se

www.alcadongroup.se

Certified Adviser: Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB (SKMG)

Telefonnummer: +46 11 323 07 32

E-post: ca@skmg.se

Om Alcadon Group AB

Alcadon bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Belgien. Alcadon har sedan starten 1988 etablerat sig som en ledande leverantör av produkter inom data- och telekommunikation i Skandinavien. Alcadon AB finns idag representerade med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro samt dotterbolaget Alcadon AS i Oslo, Sandefjord, Hamar, Bergen samt Mosjoen i Norge. Vidare finns Alcadon representerat genom Alcadon ApS (tidigare 6X International) i Danmark, Alcadon GmbH i Tyskland och 6X International BV i Belgien. Bolaget har även försäljningsrepresentanter i Finland. 

Alcadon Group AB (publ), 559009-2382, Segelbåtsvägen 7, 112 64 Stockholm, Sweden

Tel: 08-657 36 00  E-post: info@alca.se     webb: www.alcadongroup.se

 Alcadon utreder förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission
 Alcadon förvärvar 80 procent av Belgiska 6X International BV med option på resterande 20 procent