Styrelsen har utsett Fredrik Valentin till VD och koncernchef i Alcadon Group

Fredrik Valentin kommer närmast från en roll som Divisionschef för Workplace Safety på Bergman & Beving, där han lett, utvecklat och förvärvat decentraliserade nischbolag med god lönsamhet. Dessförinnan har Fredrik varit VD för Skydda Group, en ledande nordisk distributör av personlig skyddsutrustning, liksom VD för Stena Recycling i Polen samt arbetat 9 år på Accenture Strategy. Fredrik är född 1974 och har en civilingenjörsexamen från KTH.

Fredrik förväntas tillträda senast i januari 2025. Styrelse har utsett Pierre Fors som tillförordnad VD och koncernchef under perioden oktober fram till Fredriks tillträde. Under den här perioden kommer Pierre Fors att frånträda sin roll som styrelseordförande, men kvarstå som styrelseledamot.

”Jag ser mycket fram emot att få arbeta med Alcadon Group och fortsätta utvecklingen av bolaget och gruppen för att förstärka positionen som en ledande europeisk aktör inom nätverksinfrastruktur.”
Fredrik Valentin

”Intresset för VD-rollen på Alcadon har varit stort med många starka kandidater och vi är mycket glada att ha rekryterat Fredrik med sin gedigna erfarenhet. Jag och styrelsen ser fram emot att tillsammans med Fredrik fortsätta vår resa framåt.”
Pierre Fors, styrelseordförande Alcadon Group