Alcadon genomför förändringar i koncernledningen

· Nuvarande norska VDn, Roy Furulund, har valt att frånträda sig rollen som VD i Alcadon AS och att kliva ur koncernledningen. Einar Feragen som för närvarande är försäljningschef för den norska verksamheten kliver in som tillförordnad VD och tar plats i koncernledningen med start den 1 januari 2022.
· Susanne Stengade, VD för Alcadon Danmark och Tyskland, intar rollen som Senior Vice President Central Europe med ansvar för den centraleuropeiska expansionen.
· Magnus Larsson, tidigare försäljningschef för Alcadon i Sverige, intar från och med den 1 januari 2022 rollen som Chief Operating Officer för den svenska verksamheten.

Einar Feragen har en master inom ekonomi och marknadsföring (Master of Science) från Handelshögskolan BI i Sandvika. Han har tidigare arbetat med sälj och marknadsföring i IT-branschen och försvarsindustrin och har sedan 2020 innehaft jobbet som försäljningschef på Alcadon AS med ansvar för sälj samt säljare/personal i hela Norge. Närmast innan Alcadon jobbade Einar som försäljningschef inom export av kapitalutrustning till lackeringsbranschen, med huvudmarknad Europa och USA. Han har även utbildning från försvaret och har haft ledande befattningar i både Norge och utlandet.

Roy kommer att fortsätta arbeta för Alcadon i rollen som senior rådgivare under det första halvåret 2022.

Stockholm den 30 december 2021