Alcadon AB

Alcadon AB

Vision & affärsidé

Alcadons vision är att vara en ledande aktör för produkter inom nätverk och bredbandslösningar.

Alcadons affärsidé är att möta marknadens krav och behov av produkter och system för data- och telekommunikation – samt vara en naturlig samarbetspartner för företag som installerar och bygger nätverkslösningar för nuvarande och framtida behov.

Kabelsystem

Fiberoptiska kablar
Optofiber kablage
Optorör/Kanalisation
Kapslingar/Optoboxar
Kopparkablar
Nätverksuttag
Patchkablage
Installationsmaterial

Aktiv Utrustning

CWDM/DWDM
Switchar
Industriswitchar
WiFi-produkter
Power over Ethernet (PoE)
IP kamera övervakning
Mediakonvertrar
SFP/SFP+/QSFP
Multimedia

Instrument/Fibersvets

Fibersvetsar
Mätinstrument för koppar/fiber
Blåsfiberutrustning

Tjänster

Utbildning
– Kopparnät
– Fibernät
– Testinstrument
– Fibersvetsar
Uthyrning instrument/svetsar
Design nätverk
Konfiguration aktiv utrustning
Felsökning

Styrkan i konceptet

Styrkan i Alcadons affärskoncept ligger i omfattande kompetens och lång erfarenhet inom data- och nätverkskommunikation. Bolaget erbjuder kostnadseffektiva lösningar, förstklassig service och support.

Med hjälp av de bästa komponenterna och produkterna från världsledande leverantörer erbjuder Alcadon ett brett sortiment av produkter för både passiv och aktiv infrastruktur. Med denna produktportfölj kan bolaget hjälpa kunder och erbjuda dem helhetslösningar som tar hänsyn till framtida nätverksteknik. Alcadon har utvecklat ECS (European Cabling Systems), ett strukturerat kabelsystem för passiv infrastruktur i fastigheter och industriområden, som bolaget har levererat sedan 1995.
Alcadons affärsmodell är att arbeta som distributör och grossist till installatörer, teleoperatörer, systemintegratörer och stora slutanvändare.

Alcadons fördelar

Styrkan i Alcadon är vår omfattande expertis och långa erfarenhet inom nätverkskommunikation. Alcadon kan erbjuda sina kunder och partners kostnadseffektiva lösningar, överlägsen service och support, hög tillgänglighet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser. Detta uppnås med ett stort utbud av produkter för både aktiv och passiv infrastruktur, med hjälp av de bästa komponenterna och produkterna från världsledande leverantörer samt egna märkesvaror. För att kunna erbjuda våra kunder hög leveransberedskap och tillgänglighet har Alcadon kontor med egna lager i Sverige och Norge.

Sedan starten 1988 har vi byggt upp kontor och dotterbolag samt säljorganisation i Norden. Alcadon AB finns i Stockholm (huvudkontor), Malmö, Göteborg, Örebro samt Alcadon AS i Oslo. Bolaget har även försäljningsrepresentanter i Köpenhamn och Helsingfors. Från våra kontor i Sverige eller från vårt centrallager i Stockholm kan vi ombesörja snabba leveranser till hela landet samt till övriga kontor och kunder i Norden. Alcadon har ca 2000 aktiva kunder och tillhandahåller över 5000 produkter.

Alcadon kommer att fortsätta med att hitta nya produktområden samt framgångsrika produkter genom sin egen produktutveckling och genom att avsöka marknaden för att förbättra och sälja dessa produkter under eget varumärke.